Camping Utrecht

Op een camping in Utrecht ervaart u een grote verscheidenheid aan natuurschoon, zoals de Gelderse Vallei en het Eemland. Als u de omgeving gaat verkennen, valt u van de ene in de andere verbazing. U ontmoet onderweg bossen, duinen, polderlandschappen, fruitboomgaarden, heidevelden, riviertjes en beekjes. Kamperen in de provincie Utrecht kunt u mooi combineren met een bezoek aan de gelijknamige provinciehoofdstad of een van de kleinere steden Amersfoort, Baarn en Muiden.

Poldergebieden, groene weilanden, kaarsrechte sloten en knotwilgen

Utrecht is een parel van afwisselende natuurlandschappen. In de regio Venen en Vechtplassen ontwaart u typische polderlandschappen met groene weilanden, fraaie vergezichten en pittoreske dorpjes met lintbebouwing. Het adembenemende gebied van Kromme Rijn en Lek kenmerkt zich door de kaarsrechte, brede sloten, kronkelende rivieren, dijken en boomgaarden. De streek van de Lopikerwaard en Hollandse IJssel onderscheidt zich weer door vlakke weilanden vol koeien, slotenpatronen en karakteristieke knotwilgen. De mooie houtkaden lenen zich goed voor wandelingen, over de weteringen kunt u lange kanotochten maken en onderweg even opsteken bij oude stadjes als IJsselstein, Montfoort en Woerden.

Kamperen in de groene parel van de Utrechtse Heuvelrug

Kamperen in Utrecht betekent dat u dicht bij de Utrechtse Heuvelrug bent, een bijna zeventig meter hoog gelegen bosgebied, waar kastelen, grafheuvels, landhuizen en tabaksschuren herinneren aan het rijke verleden. De Utrechtse Heuvelrug wordt doorkruist door kilometerslange, goed onderhouden wandel- en fietsroutes. Onderweg kunt u dassen, reeën en herten spotten. Een kampeervakantie met kinderen biedt de mogelijkheid om naar Ouwehands Dierenpark te gaan of een bezoek te brengen aan het Henschotermeer, recreatiepark Rosarium, de Pyramide van Austerlitz en het Von Gimborn Arboretum nabij Doorn.

Centraal gelegen campings nodigen uit tot uitstapjes maken

De Gelderse Vallei is een typisch boerengebied, dat wordt doorslingerd door weggetjes en beekjes en Veenendaal als centrale stad heeft. De campings in Utrecht liggen mooi centraal, zodat u eenvoudig uitstapjes kunt maken naar interessante attracties en plaatsen. Zo is het niet ver naar Amersfoort, dat in 2006 de eretitel ꞌGroenste stad van Nederlandꞌ kreeg. De stad heeft meer dan driehonderd monumenten en drie historische stadspoorten. Topattractie voor de kinderen is Dierenpark Amersfoort.[

Camping met cultuurhistorische rijkdom door strategische ligging

Plan vanaf uw camping in Utrecht een dagtrip naar de ruim 1.200 jaar oude Domstad, met zijn historische binnenstad, grachtengordel, hofjes, middeleeuwse huizen, oude kerken en gezellige restaurants en cafés. In het nabijgelegen Baarn kunt u een bezoek brengen aan Paleis Soestdijk, waar prinses Juliana en prins Bernhard van 1937 tot aan het overlijden in 2004 hebben gewoond. Het paleis is tegenwoordig toegankelijk voor publiek. Utrecht is door zijn strategische ligging altijd een belangrijk gebied geweest. U ontdekt langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie verdedigingsforten, sluizen en oude vestingsteden.

Comfortabel kamperen op een rustieke locatie in Utrecht

In Utrecht kunt u comfortabel kamperen op een rustieke locatie. De gunstig gelegen campings zijn ideaal voor een weekendje weg of een langere vakantie. Elke camping heeft een uniek karakter op een mooi plekje in de rijke natuur. Camping Utrecht is een veelzijdige provincie waar veel te zien en te doen is. Het belooft een onvergetelijke kampeervakantie in het Utrechtse.